۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۳ تير

محدوديت جسمي هيچ گاه محروميت نمي آورد

مراسم بزرگداشت روز جهاني معلولين به همت معاونت دانشجويي دانشگاه اصفهان و با حضور كاركنان و دانشجويان معلول در تالار فارابي اين دانشگاه برگزار شد.


مراسم بزرگداشت روز جهاني معلولين به همت معاونت دانشجويي دانشگاه اصفهان و با حضور كاركنان و دانشجويان معلول در تالار فارابي اين دانشگاه برگزار شد.

 

به گزارش وب سايت خبريuinews دكتر مرتضي حاج حسيني معاون دانشجويي دانشگاه اصفهان در اين مراسم ضمن بزرگداشت روز جهاني معلولين اظهار داشت: محدوديت جسمي هيچ گاه محروميت نمي آورد.

وي در ادامه افزود: تلاش شما دانشجويان معلول در راستاي كسب علم و فتح قله هاي موفقيت و افتخار حاكي از اين موضوع است كه معلوليت به هيچ عنوان محدوديت نيست و نخواهد بود چرا كه در اوج محدوديت و معلوليت در جوارح بدن باز هم كساني هستند با اعتماد بنفس و تلاش گسترده از دريچه هاي اميد زندگي عبور كرده و اكنون علاوه بر تاثيرگذاري مثبت در جامعه به دنبال تحقق اهداف بلند و خدمت به مردم هستند.

دكتر حاج حسيني ، هدف از برگزاري اين مراسم را  شناسايي دانشجويان معلول و آشنا شدن ساير افراد با نيازها و فعاليت هاي آنها و همچنين آشنا شدن خود معلولين به حقوق مادي و معنويشان دانست تا با ارايه راه‌كارهاي مناسب موانع و آسيب‌هاي موجود رفع گردد

معاون دانشجويي ، تجليل از معلولين دانشگاه را به عنوان اولين گامي دانست كه براي رسيدن به ايدئال هاي تعريف شده براي معلولين عزيز برداشته شده است. و براي رسيدن به جامعه مطلوب بايد صبر، ايستادگي و مقاومت را پيش روي خود قرار دهيم.

دكتر حاج حسيني همچنين دفتر دانشجويان نابينا و معلولين دانشگاه را جز موفق ترين مراكز در كشور دانست و از مسئولين اين مركز تقدير نمود.

 

شايان ذكر است در ادامه اين مراسم دكتر قمراني عضو هيات علمي دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي نيز موضوع شادي افراد معلول را مورد بحث و بررسي قرار داد و اظهار داشت: شادي يكي از مهمترين مولفه هاي  روانشناسي است به طوري كه برخي افراد علم روانشناسي را به عنوان علم شاد زيستن مي نامند. در تعريف شادي رويكردهاي متفاوتي وجود دارد. شادي را از ديدگاه لذت گرايي و رويكرد سعادت مي توان مورد بررسي قرار داد. دكتر قمراني افزود: در شادي لذت گرا ممكن است فردي تمام دارايي خود را وقف كن و از اين طريق به لذت شادي دست يابد. در حال حاضر روانشناسان منظر جديدي را در شادي تعريف مي كنند كه شادي اصيل ناميده مي شود. شادي اصيل فقط كسب لذت نيست بلكه علاوه بر لذت معنا و هدف فعاليت نيز مهم است. منابع كسب معنا شادي بخش است و كسب هدف خيلي قائل به اين كه فرد معلول باشد يا نباشد نيست.

همچنين دكتر مجيد غياث رييس مركز بهداشت دانشگاه نيز به معرفي ظرفيت هاي موجود در اين مركز پرداخت و اظهار داشت: دانشجويان و كاركنان معلول مي توانند از خدمات مركز بهداشت بدون نوبت بهره مند شوند. در زمينه تهيه دارو نيز دكتر بهبهاني همكاري هاي لازم را با اين عزيزان خواهند داشت. دوستان عزيزي هم كه مشكل هزينه دارند، مساعدت هاي لازم براي تخفيف در هزينه ها و يا خدمات رايگان اين مركز انجام مي شود. بخش دندانپزشكي و آزمايشگاه نيز براي اين عزيزان تخفيف 60درصدي قائل مي شود.

در بخش بعدي خانم دكتر شكراني از مركز مشاوره نيز به معرفي اين مركز پرداخت و از دانشجوياني كه نياز به مشاوره هاي پيش از ازدواج،شغلي،تحصيلي،اضطراب، افسردگي و ديگر موارد مشابه را دارند مي توانند از خدمات مركز مشاوره دانشگاه به صورت رايگان استفاده نمايند.

لازم به ذكر است در اين مراسم،آقاي هاديان كارمند بازنشسته مركز نابينايان كه سال ها مسئوليت اين مركز را برعهده داشته اظهار داشت: از محضر معاونت دانشجويي و ساير مسئوليني كه در بر پايي اين بزرگداشت همكاري كردند تشكر مي نمايم و ازدوستان معلول مي خواهم دست به دست هم بدهيم و براي رفع مشكلات و موانع با همكاري همديگرو با پذيرش توانمندي هاي معلولين پذيراي پيشنهادات موثر و كارآمد باشيم.

همچنين آقاي سميعي از بازنشستگان مركز نابينايان دانشگاه نيز از معاونت دانشجويي كه براي برگزاري اين مراسم همت گماردند تشكر نمود.

 

در ادامه اين مراسم خانم ساناز كوتي دانشجوي رشته حقوق نيز در مورد توانايي هاي معلولين سخن گفت و افزود: در سن چهار سالگي دچار بيماري شديدي شدم كه در عين اين كه نابينا و ناشنوا شده بودم ،مجبور به تزريق انسلوين شدم و كلاس پنجم ابتدايي بينايي خود را كاملا" از دست دادم و در حال حاضر نابينا، كم شنوا هستم و روزي سه بار انسولين تزريق مي نمايم. وي افزود: ديپلم خود را با معدل 19.41 گرفتم و موفق به كسب رتبه 725 كنكور سراسري شدم و در حال حاضر در رشته حقوق دانشگاه اصفهان تحصيل مي كنم و شاگرد اول اين رشته نيز هستم. رشته وكالت را دوست دارم و اميدوارم در اين رشته موفق باشم.

 

همچنين آقاي سيد حسين شفيعي رييس شوراي صنفي دانشجويان نيز ضمن معرفي نمايندگان شوراي صنفي دانشكده ها بيان داشت: يكي از دغدغه هاي شوراي صنفي حل مشكلات دانشجويان معلول است . وي در ادامه خواستار لينك شدن دانشجويان معلول با نمايمدگان شوراي صنفي در راستاي حل مسائل و مشكلات اين عزيزان شد.

شايان ذكر است، درخواست هايي مبني بر تغيير مكان دفتر نابينايان،درخواست استخدام دانشجويان دكتري به عنوان هيات علمي، افزايش سنوات تحصيلي دانشجويان تحصيلات تكميلي، رفع مشكلات خوابگاه ها از جمله سوالاتي بود كه دانشجويان معلول مطرح نمودند.

 

دكتر حاج حسيني در پاسخ به اين سوالات اظهار داشت: سنوات مجاز 11 نيمسال است كه با توجه به درخواست شما سنوات 10 و 11 را به شما مي دهيم و سنوات اضافي از نيمسال 12 به بعد شروع مي شود.هزينه كار دانشجوياني كه با معلولين همكاري مي كنند را نيز بايد افزايش دهيم.

گفتني است در پايان اين مراسم از محمد علي سميعي ، مرتضي هاديان، فردوس فاني كارمندان بازنشسته دانشگاه و سميه كريمي،فرامرز بختيار،مهدي چلمغاني و آرزو قنبري تقدير به عمل آمد.

همچنين راضيه ابراهيمي،زهرا بيگي،شيرين سعيدي،جواد عباسي،سلمان قاراخاني،ساناز كوتي،احمد اميني،ليلا بختيار،روح اله داتلي،فرشاد راحمي،علي شيروي ، شايان تيراني، فاطمه عرب جعفري،فائزه علي اكبري ، الهام كاظمي،مريم كامران و مريم سادات محمدي از جمله دانشجوياني بودند كه در اين مراسم مورد تجليل قرار گرفتند.

 

،

 

تاریخ:
1398/09/11
تعداد بازدید:
1817
منبع:
Powered by DorsaPortal